Рим

Разстояние: 290 Km - 1 час и 40 минути с влак Eurostar

Милано

Разстояние: 300 Km - 2 часа и 30 минути с влак Eurostar hours, 30 minutes by Eurostar Train/p>

Венеция

Разстояние: 250 Km - 2 часа и 50 минути с влак Eurostar

Местонахождение

Хотел Рекс Флоренция е разположен в историческия център на града, много близо до всички най-известни забележителности, до които може да се стигне пеша, благодарение на изключителното му централно разположение!!!

Само на минути пеша от пазара Сан Лоренцо и от гарата Санта Мария Новела (главната жп гара на Флоренция), нашият хотел е идеалният избор за търсещите настаняване в историческия център на Флоренция близо до гарата…

Посетете катедралата Дуомо във Флоренция и се полюбувайте на купола на Брунелески, също така можете да хапнете сладолед, докато се наслаждавате на гледката от Понте Векио … Не приемайте това на вяра, резервирайте хотелската си стая и елате във Флоренция да се убедите сами!

Моля, изчакайте интерактивната карта да се зареди… Движете мишката по картата, за да уголемявате и намалявате, или натиснете тук, за да я видите на цял екран.

Как да стигнем до Hotel Rex

С влак : Главната жп гара на Флоренция Санта Мария Новела е само на 100 метра. Всички влакове на Intercity и Eurostar спират тук, което прави хотел Рекс идеален за пристигащите с влак туристи.

С автомобил : Хотел Рекс може да осигури място за паркиране в близък гараж. Моля, осведомете ни, ако ще пристигате с кола, за да ви уредим паркинг място. За тази услуга се заплаща малка такса.

Със самолет : Най-близкото до Флоренция летище е Florence Amerigo Vespucci на 2.5 км. Повечето международни полети (включително на Ryan Air) кацат на летище Pisa Galileo Galilei на 80 км (55 минути с влак). ЖП гарата на летище Пиза е много близо, перонът е на 20 крачки от главния терминал, което е изключително удобно за всички пристигащи със самолет.

Давид на Микеланджело - Галерия Дел’Академия

Разстояние: 300m
За да видите оригиналния Давид, трябва да дойдете тук – внимавайте, в центъра на Флоренция има още 7 копия в реален размер. Насочете се към площада на Пиаца Сан Марко, после тръгнете надолу към Галерия Дел’Академия.

Катедралата Дуомо

Разстояние: 200m
Завийте надясно излизайки от хотела и после завийте наляво. Вървете само направо, докато стигнете до катедралата Дуомо. Много е трудно да я пропуснете, тъй като е разположена в историческия център на Флоренция и според Флорентинските закони никоя сграда не може да е по-висока от нея.

Галерия Уфици

Разстояние: 400m
Галерия Уфици е разположена точно до река Арно и Понте Векио . Говорете със служителите на рецепцията да ви осигурят билети за Уфици, за да избегнете дългите опашки, които се образуват особено през пролетните и летните месеци.

Площад Микеланджело и Понте Векио

Разстояние: 400m
Насладете се на изумителната панорамна гледка на Флоренция от площад Микеланджело. Също така, хапнете сладолед докато се разхождате по Понте Векио, най-стария мост във Флоренция. И двете забележителности са разположени в центъра на града на приблизително 400 метра от хотел Рекс.

uparrow